boom berg lucht
sloeber bengel speelclub goemmers rakwi tito keti aspi waslijn familiezondag belangrijke data moekes en vokes trooper belangrijk
blaadje home werking boekje oudleiding Verhuur Foto's bivak facebook moekesenvokes

Oudleiding

U kent het wel… Officieel ben je niet meer in de Chiro, maar stiekem doe je ’s zondags nog wel je uniform aan, pak je om 16u een appel en begin je in juli naar je luchtmatras en je drinkebus te zoeken.

Een aantal mensen die heel recent nog bij in de leidingsploeg zaten, hebben in de zomer ongeveer beslist dat ze nog iets wilden doen met hun Chiro-spirit. Op regelmatige tijdstippen komen zij bijeen, zogezegd om te vergaderen… Maar eigenlijk drinken ze samen een glas, nemen een welverdiend hapje tot zich en maken het gewoon gezellig. En tussendoor bespreken zij dan ook wel wat ze nog kunnen met onze Chiro. Ze noemen zichzelf OLK, wat staat voor OudLeidingsKring.

Wij, de leiding dus, vinden dit echt geweldig! De OLKjes zijn er al een paar keer in geslaagd om ons op een kei coole manier te verrassen. Toen we onderweg waren naar het leidingsweekend bijvoorbeeld, stonden zij ineens halverwege klaar met een drankje en een opdrachtje. En voor ons kerstfeestje hebben ze een act ineengestoken die echt de avond zo af maakte als af maar kan zijn! En met onder andere de startdag, de fuif, met Christus Koning… kwamen zij ons al een zeer welkom handje toesteken.

U zal nog van hen horen!!

Elk jaar maakt de leidingsploeg de “Chirokriebel”, een boekje voor al onze oudleiding.  Door de jaren heen waren er heel wat adressen en zelfs namen verloren gegaan.  Maar in 2004 hebben we heel wat detectivewerk verricht, en een heel aantal mensen en/of hun adressen terug opgespoord.  We zijn zo veel mogelijk Chirokriebels persoonlijk gaan afgeven, omdat we graag onze voorgangers terug wat beter willen leren kennen.  En in het kader daarvan stelden we ook een oudleidingsenquête op.  Op die manier hopen we meer inzicht te krijgen in wie onze oudleiding was en is, waar ze nu zoal mee bezig zijn, hoe ze hun band met Chiro Broechem zien enzovoort.

Ben je zelf oudleiding en wil je ons iets meedelen? Je nieuwe adres bijvoorbeeld? Of wil je iets vragen over iets of over niets? Surf dan even naar de contactpagina.

De OLKjes hebben ook een eigen site, te vinden op www.olkjes.be

contact

Als je 't mij vraagt ... Chiro Broechem ©