Belangrijke info kamp

Liefste ouders,
Liefste leden,

We hebben enkele vreemde weken achter de rug. Jullie en onze zondagen zagen er wellicht heel wat anders uit dan gewoonlijk. Een gewone Chirozondag zullen we helaas nog even moeten missen. MAAR, we kunnen wel het goede nieuws meedelen dat we op kamp mogen met heel Chiro Broechem. 😊 Binnenkort mag u alle informatie verwachten in uw mailbox, maar vandaag delen we graag al enkele belangrijke zaken mee.

Dit jaar gaan de groepen vanaf Speelclub op kamp van 20 – 29 juli. Sloebers en Bengels gaan van 23 – 29 juli. Het kamp stopt dit jaar dus 1 dag vroeger! De data in het kampboekje zijn dus niet meer juist! Het is de gewoonte dat ouders helpen om de tenten af te breken op de bezoekdag. Omdat dit niet mag dit jaar heeft de leiding een dag extra nodig om alles tijdig op te ruimen rekening houdend met de geldende maatregelen. De bestemming van het kamp blijft ongewijzigd.

We zullen alle maatregelen omtrent de zomerkampen nauwgezet opvolgen en toepassen. Helaas zullen deze maatregelen ons heel wat extra geld kosten. Denk maar aan ontsmettingsmiddel, handgels, extra ruimtes creëren, extra toiletvoorzieningen, … Hierdoor hebben wij moeten beslissen om het kampgeld te verhogen. Wij hopen dat jullie dit begrijpen.

Concreet betekent dit dat wij voor elk eerste kind €10 extra vragen. Voor elk volgende kind vragen wij nog €5 extra. Dit wilt dus zeggen dat je voor je eerste kind vanaf Speelclub €135 betaalt en voor een Sloeber of Bengel €95. Voor je tweede kind vanaf Speelclub betaal je €130 en voor een sloeber of bengel €90. Anders gezegd, betaal je €10 extra op de totaalprijs wanneer je 1 kind hebt, €15 extra bij 2 kinderen, €20 extra bij 3 kinderen en €25 extra bij 4 kinderen. Gelieve dit bedrag te betalen vóór 1 juli op onze nieuwe kamprekening: BE20 7370 5080 0256. Mocht de verhoging van het kampgeld toch een probleem voor je zijn, kan je ons steeds contacteren en zoeken wij samen naar een oplossing.

Baksteentje bijdragen

Helaas heeft Chiro Broechem ook te kampen gekregen met nog andere gevolgen van de corona-crisis. Zo zijn onze Retrofuif en andere activiteiten niet kunnen doorgaan, wat een flink gat gemaakt heeft in ons kampbudget. Daarnaast hadden we nog een tegenslag: de huurprijs van onze tenten viel dit jaar een pak hoger uit dan andere jaren. Om het kamp voor iedereen toegankelijk te houden, hebben we dit tekort maar zeer beperkt verrekend in het kampgeld.

Omdat we alle leden toch een bangelijk kamp willen bezorgen, kan iedereen die wil zijn baksteentje naar keuze bijdragen. Uiteraard is dit niet verplicht, maar je zou er ons wel enorm mee steunen.

Concreet kan je in onze plaats een tent huren voor op kamp (dit zijn onze huurprijzen):

  • Huur een patrouille voor een dag: €9
  • Huur een patrouille voor twee dagen: €18
  • Huur een senior voor vier dagen: €52
  • Vrije gift: €??

Indien je geïnteresseerd bent, ga je naar www.chirobroechem.be/baksteentje-bijdragen. Kies 1 of meerdere opties uit bovenstaande lijst en vul het onlineformulier in.

Leuk om te weten is dat niet alleen voor bedrijven, maar ook voor particulieren een gift vanaf €40 fiscaal aftrekbaar is. Indien je hiervoor een attest wenst, dien je je bedrag te storten naar Chirojeugd-Vlaanderen vzw. Zij sturen jou begin maart 2021 een fiscaal attest. Wij krijgen jouw volledige bedrag binnenkort al op onze rekening.

  • Kies je voor een totaalbedrag onder de €40, dan kan je storten op onze nieuwe kamprekening: BE20 7370 5080 0256 met als mededeling: ‘Baksteentje bijdragen’ + je naam.
  • Kies je voor een totaalbedrag van €40 of meer én wil je deze gift fiscaal aftrekbaar maken, dan kan je storten op het rekeningnummer van Chirojeugd-Vlaanderen vzw: BE67 0000 1507 2887 met als mededeling: “gift – AG /0209”.

Bedankt om mee te bouwen aan een onvergetelijk kamp!

Gezonde groetjes,

De leidingsploeg 😊