Mag ik mee op kamp?

Het is bijna zover, de start van het kamp is al in zicht!

We willen iedereen er nog eens aan herinneren dat er dit jaar een aantal extra voorwaarden zijn om op kamp te vertrekken. De verantwoordelijkheid om aan deze voorwaarden te voldoen en de leiding te verwittigen indien er toch problemen zijn, ligt bij de ouder/voogd van het kind dat op kamp gaat.

  1. Zieke kinderen kunnen niet mee (dit geldt bijvoorbeeld ook voor een verkoudheid). Je moet de 3 dagen voor vertrek symptoomvrij zijn om mee te kunnen. Als het kind zelf niet ziek is geweest, maar er is wel corona vastgesteld bij iemand uit de gezinsbubbel van het kind, dan mag het kind alleen maar mee als er 14 dagen geen contact meer geweest is met de coronapati├źnt.
  2. Ga of ging je op vakantie naar het buitenland, dan moet je mogelijks in quarantaine en kan je dus niet mee op kamp. Controleer wat de maatregelen zijn voor jouw bestemming op https://diplomatie.belgium.be/nl. Let op, dit kan steeds wijzigen!
  3. Je mag maximaal 1 kamp of dagkamp per week doen. Dit wil zeggen dat Sloebers en Bengels op 20, 21 en 22 juli niet naar een ander kamp, dagkamp of speelpleinen mogen.
  4. In geval van ziekte of coronabesmetting moet het kind of de volledige bubbel mogelijks het kamp verlaten en eventueel thuis in quarantaine. Daarom vragen we dat iedereen de mogelijkheid openhoudt om zijn/haar kind op te vangen in geval van nood. Ben je als ouder zelf in het buitenland, zorg dan dat je iemand (die niet tot de risicogroep behoort) hebt om je kind tijdelijk op te vangen.

Wij kijken alvast heel erg uit naar het kamp!
Veel inpakplezier en tot volgende week!

De leiding